Η διαφορά μεταξύ της κατεργασίας CNC και της τρισδιάστατης εκτύπωσης

- 2022-05-10-

Η διαφορά μεταξύ της κατεργασίας CNC και της τρισδιάστατης εκτύπωσης

Η ποιότητα της επιφάνειας των κατεργασμένων με CNC εξαρτημάτων απαιτείται συχνά από τη χρήση των εξαρτημάτων. Για παράδειγμα, πολλά μέρη απαιτούν υψηλή επιφανειακή σκληρότητα, όπως τα μέρη χύτευσης του καλουπιού. Η ποιότητα της επιφάνειας είναι να πληροί τις λειτουργικές απαιτήσεις των εξαρτημάτων.
Όταν κάνετε τραχύτητα, σκεφτείτε να αφήσετε αρκετό και λογικό περιθώριο για το φινίρισμα.

Κατά τη διάρκεια του φινιρίσματος, θα πρέπει να επιλεγεί η σωστή θέση σημείου αναφοράς και θα πρέπει να επιλεγεί η λογική ακολουθία επεξεργασίας, το υλικό εργαλείου και οι παράμετροι κοπής για να διασφαλιστεί η τελική ποιότητα του προϊόντος. Η κατεργασία CNC είναι μια μέθοδος επεξεργασίας εξαρτημάτων σε εργαλειομηχανές CNC. Οι κανόνες διαδικασίας της επεξεργασίας εργαλειομηχανών CNC και της παραδοσιακής επεξεργασίας εργαλειομηχανών είναι γενικά συνεπείς, αλλά υπήρξαν επίσης σημαντικές αλλαγές. Μια μέθοδος κατεργασίας που χρησιμοποιεί ψηφιακές πληροφορίες για τον έλεγχο της μετατόπισης εξαρτημάτων και εργαλείων. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να λύσετε τα προβλήματα της ποικιλίας των μεταβλητών ανταλλακτικών, της μικρής παρτίδας, του πολύπλοκου σχήματος και της υψηλής ακρίβειας και την πραγματοποίηση αποτελεσματικής και αυτόματης επεξεργασίας.

Η ποιότητα της επιφάνειας των κατεργασμένων με CNC εξαρτημάτων επηρεάζει τη χρήση των εξαρτημάτων και τα εξαρτήματα με ελαττωματικές επιφάνειες επηρεάζουν την απόδοση των εξαρτημάτων. Η κατεργασία CNC εκτελείται από το σύστημα ελέγχου για να εκδώσει οδηγίες για να κάνει το εργαλείο να εκτελεί διάφορες κινήσεις που πληρούν τις απαιτήσεις και να εκφράσει το σχήμα και το μέγεθος του τεμαχίου εργασίας και άλλες τεχνικές απαιτήσεις και απαιτήσεις τεχνολογίας επεξεργασίας με τη μορφή αριθμών και γραμμάτων. Γενικά αναφέρεται στη διαδικασία κατεργασίας εξαρτημάτων σε εργαλειομηχανές CNC. Προκειμένου να βελτιωθεί ο βαθμός αυτοματοποίησης της παραγωγής, να μειωθεί ο χρόνος προγραμματισμού και να μειωθεί το κόστος της κατεργασίας CNC, μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών κατεργασίας CNC έχουν επίσης αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Για παράδειγμα, μια μικρή ρωγμή στην επιφάνεια ενός εξαρτήματος είναι πιθανό να επεκταθεί μετά τη χρήση και τελικά να προκαλέσει το σπάσιμο του εξαρτήματος.
Η κατεργασία με CNC θα έχει ορισμένους περιορισμούς. Ορισμένα πιο σύνθετα πρωτότυπα δεν μπορούν να υποστούν επεξεργασία, ενώ οι περιορισμοί της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι πολύ χαμηλοί, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκα μπορούν να υποστούν επεξεργασία τα πρωτότυπα.
Τα πρωτότυπα που επεξεργάζονται με CNC είναι πιο ακριβά από την τρισδιάστατη εκτύπωση.
Στην πραγματικότητα, η 3D εκτύπωση δεν είναι τόσο καλή όσο η επεξεργασία CNC όσον αφορά την εκτύπωση ολόκληρου του τεμαχίου, ειδικά για μεγάλα κομμάτια, είναι γενικά δύσκολο να επιτευχθεί με την εκτύπωση 3D, αλλά η επεξεργασία CNC δεν έχει αυτό το πρόβλημα.
Η τρισδιάστατη εκτύπωση επιτρέπει την ομαλή επεξεργασία και εμφάνιση των ευφάνταστων έργων ή προϊόντων σας μπροστά σας, ενώ η επεξεργασία CNC έχει περισσότερα πλεονεκτήματα στην οικονομία και στην παραγωγή πρωτοτύπων μεγάλης κλίμακας.